Μέλι Δάσους

μελι δάσους χαλκιδικής

  Η αρμονική  συνεργασία της μέλισσας με το δάσος μας προσφέρει αυτό το μοναδικό μέλι. Συλλέγεται από τα μελιτώματα (ρητίνη) που παράγονται στον φλοιό του κορμού του αιωνόβιου δέντρου της βελανιδιάς (δρυς) σε συνδυασμό με  μια ποικιλία άγριων βοτάνων  του δάσους.
Το δένδρο της δρυός (βελανιδιά) είχε – όχι τυχαία – μυθικές διαστάσεις για τους αρχαίους Έλληνες, και προσφέρει ένα σχετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα μέλι.
 Μεταφέρουμε τα μελισσοσμηνη μας στα  παρθένα δάση δρυός της δυτικής Μακεδονίας στοχεύοντας στη συγκομιδή αυτού του εξαιρετικής ποιότητας   μελιού.
Το δασομελο χαρακτηρίζεται ως μέλι μεγάλης  θρεπτικής άξιας καθώς περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Βοηθάει επίσης στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση, στις αιμορροΐδες. Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες μελια.
Έχει δυνατο αρωμα, γλυκιά και ιδιαίτερα βελούδινη γευση, χαρακτηριστικό     σκοτεινόχρωμο  χρώμα  σχεδόν μαύρο , είναι από τα πιο παχύρευστα μέλια.
Βάλσαμο για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι το ελληνικό δασόμελο.

Μην ξεχνάτε οτι η κρυστάλλωση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του αγνού, ανεπεξέργαστου μελιού: Το μέλι βελανιδιάς δασομελο είναι φυσικό να κρυσταλλώνει αφού μπορεί να περιέχει και νέκταρ από διάφορα αγριολούλουδα που επισκέπτονται οι μέλισσες , αν και λόγω των ιδιοτήτων του κρυσταλλώνει  πιο αργά από ότι τα υπόλοιπα μέλια.
   

Παράγεται τον μήνα  Ιούλιο.

Διαθεσιμο σε συσκευασιες

  • 3 κιλων
  • 950 γραμμ.
  • 450 γραμμ.
  • 250 γραμμ.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο