Μέλι καστανιάς Αγίου Όρους

Μέλι καστανιάς Αγίου Όρους.

   Στα ευλογημένα  δάση καστανιάς του Αγίου Όρους παράγεται ένα από τα καλύτερα μέλια  της Ελλάδος το καστανομελο. Ιδιαίτερο και μοναδικό για τις ιδιότητές του με έντονη δυνατή, πιπεράτη γεύση, ιδιάζον άρωμα, λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια με  πικρή επίγευση. Το καστανομελο μάλιστα έχει τόσο έντονη γεύση που μια μικρή αναλογία μπορεί να υπερκαλύψει τη γεύση άλλων μελιών.  
   Το μέλι καστανιάς είναι πλούσιο –ίσως το πιο πλούσιο- σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς.  Στο μέλι αυτό εντοπίζετε  μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων (κόκκοι γύρης) που του προσδίδουν μια πολύ δυνατή γεύση. Αυτό είναι και ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του αφού η έντονη παρουσία της γύρης του αυξάνει τη θρεπτική αξία. Έχει ιδιαίτερα σκούρο καφέ χρώμα.
  Έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και είναι ένα πολύ καλό ‘τονωτικό’.. Επιπλέον διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα παρέχοντας αντιμικροβιακή δράση στο έντερο. Συνιστάται σε όσους αθλούνται στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν προβλήματα προστάτη ή προστατίτιδας. Μπορεί να δράσει και ως στυπτικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας.
   Είναι μέλι που προέρχεται από το νέκταρ της  καστανιάς και από τις μελιτώδεις εκκρίσεις της. Όταν θέλουμε να δυναμώσουν  τα μελισσοσμήνη μας, τα πηγαίνουμε στην καστανιά. Στην χώρα μας το μέλι καστανιάς δυστυχώς είναι ελάχιστα γνωστό. Το γνωρίζουν όμως και είναι περιζήτητο για τις ευεργετικές ιδιότητές του στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και της Ρωσίας.

Κρυσταλλώνει μόνο μετά από πολύ καιρό, 1,5 – 2 χρόνια. Το πόσο γρήγορα θα κρυσταλλώσει  εξαρτάται απο την αναλογία νέκταρος και μελιτώματος.

Παράγεται τους μήνες  Ιούνιο –Ιούλιο .

 Διαθεσιμο σε συσκευασιες

  • 3 κιλων
  • 950 γραμμ.
  • 450 γραμμ.
  • 250 γραμμ.

Tags: kastania,, meli

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο